Eli autolla tapanilaan ja miellyttävään lämpötilaan ilmastoituun halliin letkeästi fiilistelemään. Kävimme siis M:n kanssa eilen Tapanilassa. Kumpainenkin kiipesi 2,5 reittiä, mutta molemmat 2 kokonaista reittiä olivat kyllä kaikkea muuta kuin letkeää fiilistelyä. Olivat meille tasoltaan sieltä yläpäästä ja pumppasivat pahemmin kuin 4 keskimääräistä yläköysisettiä. Erityisen tyytyväinen olen siitä, että M uskaltautui pienen ruoskinnan jälkeen sille sinivalkoiselle 6b:lle, jota itse olen jo parina kertana projektoinut. Kuitenkin oli tiedossa, että on se herralle ihan kiivettävissä, jos vain yrittää. Ja yrittihän se. Ja kiipesi myös. Itsellä sama reitti sujui myös aiempaa paremmin (enää ei tarvinnut huilata ihan jokaisella jatkolla).

Tämä vuosi on kiipeilyllisesti alkanut melko laiskoissa merkeissä, mutta jotenkin on semmonen pössis ollut touhussa, että on kiivetty kohtalaisen laadukkaasti omaan tasoomme nähden. Kuten M eilen jotenkin näin mainitsi, että jos jotain tehdään, tehdään se oikein ja kunnolla... Jokatapauksessa, on semmoinen kutina, että on hyvä vuosi tulossa laadun suhteen, ei välttämättä määrän tai greidien.

Huono juttu oli se että me, myself and I klippasi grigrin freinoon kiinni vain toisesta reiästä (eli vetämällä köysi irtoaa grigristä), mutta onneksi jälleen kerran ristiintarkastukseen suhtauduttiin asian vaatimalla vakavuudella ja M huomasi urpouteni heti. Jos asiaa haluaa märehtiä, niin olisinhan sen huomannnut väkisin itsekin M:n ensimmäisellä seinämetrillä ja saanut pelin poikki ennen vaaratilannetta, mutta kuitenkin. On noi vaan sellaisia pysäyttäviä hetkiä, jotka laittaa miettimään, että rutinoitumisessa on riskinsä ja ristiintarkastus on kyllä kuuminta hottia tossa hommassa. Kolme vuotta olen kiivennyt, mokia on sattunut: Yhden kerran valjaiden reisilenkki itsellä ylösalasin, M huomasi r-tarkastuksessa, ei vaarantava virhe. Grigri virheellisesti freinossa kiinni, M huomasi r-tarkastuksessa, vaarantava virhe. M:n reisilenkki väärinpäin, EN HUOMANNUT RISTIINTARKASTUKSESSA (mikä on anteeksiantamatonta), ei vaarantava virhe. Joten: Be careful out there.....